Формула за изчисление разхода на енергия по време на фитнес тренировка

Формула за изчисление разхода на енергия по време на фитнес тренировка

Формула за изчисление на енергоразхода – калориите

Формула е семпла, проста и работеща. Т.е. в практиката си използвам тази формула, за да пресметна гарантирания енергоразход, който целя да предизвиквам при работа с клиент. От там започват пък моите сметки по отношение на храненето и т.н. Колко калории можем да изгорим самите ние в рамките на една тренировка?

Изчисли
Метрично Имперично
Изгорени калории
?
Тези изчисления са все пак ориентировъчни.

Изгорените калории в рамките на една тренировка

Можете веднага да въведете пола си, годините, минутите работа с тежести или кардио уред и средния пулс. Вижте сами:

Изгорените калории за мсетка на мазнини или храна, поета от диетата?

Ако търсите отслабването, трябва да търсите калории, изгорени под формата на мазнини. Това (макар, че при индивидуалния подход е много различно) се постига чрез дефицит в калориите за цялата диетична рамка и:

Ако търсите покачването на мускулна маса, трябва да търсите калории, изгорени под формата на гликоген, встъпил в мускулите чрез храната. Това се постига чрез излишък от калории за цялата диетична рамка и:

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Архив