Формула за изчисление разхода на енергия по време на фитнес тренировка

energorazhod_kalorii_fitness

Не веднъж съм казвал и споделям, че при работата ми с клиенти целя здравословното сваляне на килограми, когато се “горят” и свалят до около 700 гр мазнини седмично! Това е теглото на ненужната маса от тялото ви, не просто тегло. Отделно, хората, които целят покачване на тегло, не трябва да надхвърлят подобна стойност, защото със сигурност, покачените грамове или килограми няма да са за сметката на чиста мускулна маса.

Формула за изчисление на енергоразхода – калориите

Формула е семпла, проста и работеща. Т.е. в практиката си използвам тази формула, за да пресметна гарантирания енергоразход, който целя да предизвиквам при работа с клиент. От там започват пък моите сметки по отношение на храненето и т.н. Колко калории можем да изгорим самите ние в рамките на една тренировка? За една фитнес тренировка умножете теглото си в паундове (1 паунд = 0,454 грама), след това минутите, в които тренирате и после по индекс 0,05.

Преди да продължите сърфирането в блога ми, вижте моите предложения, които са на фокус, в интернет магазин BelchoHristov.Net. От 12 години разработвам в качеството си на биолог, диетолог и фитнес експерт индивидуални програми на хранене, тренировки и суплементиране, като по този начин обхващам над 110 проблемни състояния, измежду които са и:

Изгорените калории в рамките на една тренировка

Сметката показва, че при тежащ например 54,5 кг човек (т.е. 120 паунда), трениращ 45 минути (което е един оптимум), е 120 x 45 x 0,05 = 270 калории. Ако тежите 100 кг, сметката е 220 x 45 x 0.05 = 495 калории.

Ако това са калории изгорени само от мазнини (т.е. сигурни сте че имате правилна и работеща диета за отслабване), то, разделете калориите на 9 (толкова калории имат 1 грам мазнини) и става точен и ясен общия грамаж на изгорените от вас мазнини. А ако целта е покачване на тегло – гарантирайте си допълнителни калории чрез диетата, която да не ви лиши от загуба на тегло, по-скоро напротив – да изграждате и надграждате.

Обратно към раздел “Фитнес”.

Белчо Христов

Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

Връзки: за контакт с мен | за въпрос към мен | за поръчка на продукт или услуга – 052/72 05 72.

Следете и всичко по темата с моите индивидуални курсове по темите “Хранене” и “Персонален фитнес треньор” тук.

И вместо заключение, отново с една лека насока за всички вас: в интернет магазин BelchoHristov.Net аз предлагам единствено и само работещи решения, за всички ваши оплаквания и проблеми. Аз не лекувам! Като биолог практик намирам най-правилното решение! Често, базисът - това е нашата храна. И не само:
BelchoHristov.Net

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Какво трябва да ядем преди, по време и след фитнес натоварване?

Храненето преди и след тренировка (кардио и/или фитнес) са двете най-важни хранения за деня и за очакваните резултати. Не става...