Защо една диета подлежи на промени, по всяко време? | Видео

Защо една диета подлежи на промени, по всяко време? | Видео

Аз се занимавам индивидуално с всеки един казус и работейки с хора, без те да знаят, дори и да питат, аз прaвя промени във всяка една стратегия. Вижте при какви обстоятелства и с какви аргументи, това се прави?

Старт чрез стратегия, развитието и промените – в движение, на база индивидуални фактори и прогрес:

Промените в една диета не се правят заради самите промени и търсено „разнообразие“, а заради преодоляване момента на адаптация на организма към стресовите фактори за прогрес (в случая клетъчни сигнали чрез хранене, на база микро и макросъстав на храните). Основната наша цел, чрез диетата е, да се осъществява рекомпозицията на телесния ни състав. А организма, през цялото това време се опитва именно, да се адаптира. Точно тук, идва момента в който храната, трябва да повлияе благоприятно в полза и в услуга на човешката физиология и точно тук, идва момента на промените в диетата.

Промени в диетата на база междинните резултати: най-рано на всеки 7 дена, а най-късно до 30-ти ден от програмата

За да имаме междинни резултати, ние трябва да си водим дневник. В моят случай, всеки клиент има профил в моя сайт, с база данни – неговите собствени антропометрични и лабораторни показатели на база на които се правят осъзнати промени:

Промени в диетата на база междинна форма

Друга причина за промени е междинната форма на човека, който спазва плана си за развитие – диетата. Например, клиентите ми пускат на мейл на всеки 7 или 30 дена снимки и на междинната форма. Според това, което аз виждам:

 • задържане на вода
 • предварително осъществени целеви килограми
 • изоставащи мускулни групи и т.н.

аз правя и промените. Това засяга:

 • калорийна макрорамка
 • % разпределение на макронутриентите в калорийната нов макро рамка
 • ротация на въглехидратите и др.

На база снимки, се отсъжда и прогреса, например ако целта е промяна във визията:

Ами, ако работим в посока подбряване на показатели – кръвна захар, ASAT, ALAT и др.?

Също! Дори и в диета, в посока оптимизация на кръвната захар, което се постига на базата на еднообразно хранене с комплексни въглехидрати идва време да се опита, най-малкото, с тази промяна, да се интегрират вече и плодовете, по-разнородните въглехидрати от типа такива с висок гликемичен индекс и т.н.

Промените се правят за цял живот! Защото чрез храната, ние сме жизнени и целта ни, да сме жизнени цял живот, всъщност е процес, доста дълъг. За който са нужни факторите време и подход – стратегията, в случая, на хранене.

Всички епизоди:

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

1 коментар

  Този материал е свързан и с други теми в сайта:

  1. Хранене и фитнес с цел превенция срещу висок холестерол | Видео | BelchoHristov.Com април 21, 2023 (12:32)

   […] на междинните резултати, на база на които се правят и промените в една диета. Така именно той свали своите стойности на холестерол […]

  Оставете коментар или задайте въпрос тук:

  Архив