Какво да направите, ако по време на диета усещате глад? Практически съвети.

Клас / Хранене и диети

Гладът по време на една диета, лично за мен е мой „приятел“. Защо? Първо, защото имам богат опит с приложението на диетите (можете да следите клубния ми профил в сайта тук) и богат опит при работа със реални хора и техните казуси.

Разбира се, когато говорим за глад, визирам целта отслабване, изчистване на ненужните мазнини от организма, детоксикирането и освежаване на всички системни структури, тъй като гладът е често неизбежен момент, ако наистина сме си поставили тези цели. Във тази връзка, използвам тествани и изпитани практически съвети, които споделям и със вас, моля, вижте ги:

ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТ #1

Яжте повече зеленчуци! Добавете си към порцията още – 100, 200 грама от тях! Можете, след като се запознаете със това, какви видове биват зеленчуците, заради типа фибри във тях, да използвате тези, които са с повече бавноразтворими фибри:

Тиква | Pumpkin – състав, калории, рецепти и приложение в диетите
Много хора се чудят дали тиквата е плод или зеленчук. Оказва се, че всички са прави, защото тиквата спада към интересна група наречена плодови зеленчуци. Тиквата има качества на плод и зеленчук едновременно. Това я прави идеална за комбиниране с други плодове и зеленчуци.
Чети
Целина | Celery – състав, калории, рецепти и приложение в диетите
Първоначално използван като лечебна билка, целината вече е често срещана съставка в кухните по целия свят. Стъблата на целина са богати на целулоза, сложен въглехидрат, намиращ се в клетъчната стена на растенията, който е годен за консумация, но неразтворим за хората.
Чети
Брюкселско зеле | Brussels sprouts – състав, калории, рецепти и приложение в диетите
Брюкселското зеле е от семейство Кръстоцветни, от които са също така добре познатите ви броколи и карфиол. То е много богата на витамин К, фолат, витамин В6, холин, калий, магнезий и желязо. В организма действа анти-възплително, подпомага за пречистването на черния дроб и предоставя на тялото ценни антиоксиданти.
Чети
Моркови | Carrots – състав, калории, рецепти и приложение в диетите
Морковите съдържат фибри, витамин А, манган, магнезий, фолиева киселина, калий, калций и фосфор. Освен това морковите са богати на антиоксиданти, както и на хлор и сяра, които помагат на черния дроб да премахне токсичните отпадъци.
Чети
Цвекло |  Beetroot – състав, калории, рецепти и приложение в диетите
Червеното цвекло е изключителен по своите качества зеленчук, познат и използван още от Хипократ, а по късно и от Парацелз за лечение на много заболявания. За съжаление е често пренебрегван на българската трапеза, въпреки че има смайващи лечебни свойства.
Чети
Броколи | Broccoli – състав, калории, рецепти и приложение в диетите
Различни сортове броколи са широко разпространени в света, първата информация за тази растителна култура (вид) се отнася още от епохата на древния Рим. Оттам растението стигна до Византия и се разпространи в Азия и Европа.
Чети
Зеле | Cabbage – състав, калории, рецепти и приложение в диетите
Зелето (Brassica oleracea var. capitata) е многолистно растение от семейство Brassicaceae. Зеленото зеле и червеното зеле са най–широко разпространени и са видовете, които са ни най-познати. Другите видове включват зимното къдраво зеле, китайското зеле Bok Choy и друг вид също китайско зеле – Напа.
Чети
Краставица | Cucumber – състав, калории, рецепти и приложение в диетите
Силициевият двуокис в краставиците е съществен компонент на съединителната тъкан, която включва мускули, сухожилия, връзки, хрущяли и кости. Сокът на краставиците често се препоръчва като източник на силициев двуокис за подобряване тена и здравето на кожата.
Чети
Домат | Tomato – състав, калории, рецепти и приложение в диетите
Доматите са отличен източник на антиоксиданти, ликопен и бета каротин. Те са бедни на калории и имат високо съдържание на витамин С и А, които укрепва имунната система и разгражда мазнини. Естественият оцветител ликопен е мощен антиоксидант.
Чети
Цикория | Cikoria – състав, калории, рецепти и приложение в диетите
Цикорията е листен зеленчук. Наскоро нашумя в диетите от всякакъв вид, като внесе разнообразие сред избора и спектъра от зеленчуци. През първата година от своето развитие, цикорията е кореноплодно, а през останала част от развитието си е цветоносно стъбло.
Чети
Царевица | Corn – състав, калории, рецепти и приложение в диетите
Царевицата е зърнено растение, което местното население на Америка е култивирало като храна в течение на хилядолетия. Древната царевица (на индианците), чиито разновидности все още се съхраняват в музеите е имала нисък гликемичен индекс (35), защото е била твърде богата на разтворими фибри.
Чети

Ако желаете да инвестирате знания в посока хранене, можете да се възползвайте от моите „Уелнес“ или „Мастър“ клас индивидуални обучения по темата, тук

ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТ #2

Ползвайте подтискащи апетита хранителни добавки! Ако дори първият ми съвет не работи добре за вас, т.е. не виждате промяна, често продукти като гарциния камбоджа например, помагат. Разгледайте всички типове подтискащи ботанически формули (не водят до пристрастяване, не са „химия“ продуктите) и ги опитайте. Защо? Защото когато сте във дефицит от калории, за да горите мазнини и отслабвате, такъв тип продукт наистина ще ви помогнат да не ядете друго, встрани от режима. А вие няма да огладнявате, защото чрез този мой съвет, ще вземете правилното решение.

Хранителните добавки допълват идеята и мисията на всяка концепция на хранене (диета), а не я изземват и обезпечават! Инвестирайте в обучение по темата още сега

ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТ #3

Дублирайте порцията, веднага след последната хапка на тази, по плана вид храна! Какво означава това? Представете си, че имате за вечеря риба със салата и сурови ядки. Хапвате всичко, но след 40 мин. огладнявате и това започва да ви притеснява, че няма да можете спокойно да спите дори. Опция е (въпреки, че вкарвате калории) да дублирате порцията, за сметка на други изкушения, които вечерния глад може да ви причини. Тук недостиг, както вече казах, е че обезмисляте зададения дефицит от калории, но е по-добре така, от колкто за десерт да си похапнете шоколад, нали така?

За индивидуални услуги и менторство:

За индивидуални обучения по темите хранене:

ОБРАТНО ПО КЛАСНИТЕ СТАИ НА МЕДИЯТА: