Как се поддържа формата с много въглехидрати?

hranene_s_vuglehidrati

Възможно ли е наистина, с въглехидрати да бъдем релефни и стройни? И да поддържаме фигурата си? Истината за мен е, че дори това е наложително. Защото веднъж направена форма, изисква бърза обмяна на веществата. А това при ниски калории и липса на въглехидрати е невъзможно! В противен случай, вие пак ще сте слаби, но леки и плоски – а не релефни, дефинирани и впечатляващи.

Четох една статия, с автор Крис Айсето (на снимката в ляво, със зелената блуза, в дясно е Майк Франсоа – бодибилдър от 90-те), мой идол спортен диетолог и човек за подражание, в която той насочваше как може да се поддържа релефа с много въглехидрати.

Преди да продължите сърфирането в блога ми, вижте моите предложения, които са на фокус, в интернет магазин BelchoHristov.Net. От 12 години разработвам в качеството си на биолог, диетолог и фитнес експерт индивидуални програми на хранене, тренировки и суплементиране, като по този начин обхващам над 110 проблемни състояния, измежду които са и:

Статията и материала, както и моето преизчесление, ще формулирам със следващите редове. Изискват се малко калкулации и от ваша страна, за да стане “работещ режим” и за вас.

Т.е.:

 • Ще визуализирам моите 6 хранения всяко поотделно, за да видите разпределението на белтъчините и въглехидратите. В най-силните си периоди, тренирам адски усилено и интензивно, тогава си позволявам този режим. Режимите с много въглехидрати са приложими, когато спортувате поне 3 пъти седмично, храненете се често и тренирате тежко (плътно!). Насоките ми тук не са приложими за тренировки от типа “отивам на фитнесче” или нещо от сорта.

  Аз съм работещ човек и затова нуждата ми от въглехидрати е наложителна. Изпадам в такава ситуация примерно в пролетните дни или началото на есента, когато ме наляга умората! Ако сте само на етап фитнес любители или начинаещи, минете на 1/3 от порциона. Той е за тежаш колкото мен фитнес занимаващ се човек – 95кг.

  След ставане

  Кардио (30-40 минути с висока интензивност, на гладно)

  Хранене 1

  75-100 грама въглехидрати, 35 грама протеин;

  Хранене 2

  50 грама въглехидрати *, 35 грама протеин

  Хранене 3

  75 грама въглехидрати, 35 грама протеин

  Преди тренировка

  без въглехидрати, 35 грама протеин

  След тренировка

  75-100 грама въглехидрати, 35 грама протеин

  Хранене 6

  без въглехидрати, 35-40 грама протеин

  * – при това хранене поне 15 грама са от нискокалорийни зеленчуци, което забавя усвояването на въглехидратите, т.е. “правим си” въглехидрати с нисък гликемичен индекс.

  Общо: 300 грама въглехидрати средно на ден, 200 грама протеин. Преди лягане използвам шейк казеин, а преди тренировка инстантен (суроватъчен) протеин изолат. Нещата тук изглеждат прости, да, но работят. Опитайте, сравнете и не подценявайте действието на въглехидратите, дори във фаза и калории за релеф.

  Обратно към раздел “Хранене”.

  Белчо Христов

  Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

  Връзки: за контакт с мен | за въпрос към мен | за поръчка на продукт или услуга – 052/72 05 72.

  Следете и всичко по темата с моите индивидуални курсове по темите “Хранене” и “Персонален фитнес треньор” тук.

  И вместо заключение, отново с една лека насока за всички вас: в интернет магазин BelchoHristov.Net аз предлагам единствено и само работещи решения, за всички ваши оплаквания и проблеми. Аз не лекувам! Като биолог практик намирам най-правилното решение! Често, базисът - това е нашата храна. И не само:
  BelchoHristov.Net

  E-mail бюлетин?

  Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

  моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

  който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

  Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

  Протеиновa питка за дюнер | Рецепти

  За да направите всички рецепти от рубриката, следете калориметричната таблица, от която трябва да напаснете Вашите собствени количества храни. Рецептите...