Как се поддържа формата с много въглехидрати?

Как се поддържа формата с много въглехидрати?

Възможно ли е наистина, с въглехидрати да бъдем релефни и стройни? И да поддържаме фигурата си? Истината за мен е, че дори това е наложително. Защото веднъж направена форма, изисква бърза обмяна на веществата. А това при ниски калории и липса на въглехидрати е невъзможно! В противен случай, вие пак ще сте слаби, но леки и плоски – а не релефни, дефинирани и впечатляващи.

Четох една статия, с автор Крис Айсето (на снимката в ляво, със зелената блуза, в дясно е Майк Франсоа – бодибилдър от 90-те), мой идол спортен диетолог и човек за подражание, в която той насочваше как може да се поддържа релефа с много въглехидрати.

Статията и материала, както и моето преизчесление, ще формулирам със следващите редове. Изискват се малко калкулации и от ваша страна, за да стане „работещ режим“ и за вас.

Т.е.:

Ще визуализирам моите 6 хранения всяко поотделно, когато съм тествал и доказвал тази теория, за да видите разпределението на белтъчините и въглехидратите. В най-силните си периоди, тренирам адски усилено и интензивно, тогава си позволявам този режим. Режимите с много въглехидрати са приложими, когато спортувате поне 4 пъти седмично, храненете се често и тренирате тежко (плътно!). Насоките ми тук не са приложими за тренировки от типа „отивам на фитнесче“ или нещо от сорта.

Аз съм работещ човек и затова нуждата ми от въглехидрати е наложителна. Изпадам в такава ситуация примерно в пролетните дни или началото на есента, когато ме наляга умората! Ако сте само на етап фитнес любители или начинаещи, минете на 1/3 от порциона. Той е за тежаш колкото мен фитнес занимаващ се човек – 95кг.

След ставане

  • Кардио (30-40 минути с висока интензивност, на гладно)

Хранене 1

Хранене 2

Хранене 3

Преди тренировка

След тренировка

Хранене 6

ВАЖНО: при всяко хранене, поне 15 грама са от нискокалорийни зеленчуци, което забавя усвояването на въглехидратите, т.е. мъдро оптимизираме въглехидратите да станат с нисък гликемичен индекс.

Сметките до тук:

275
210

КЪДЕ ОСТАВАТ МАЗНИНИТЕ?

За момент, просто дръжте мазнините ниски. Яжте по малко от тях (вижте примерите) и не разчитайте на тях като водеща единица за резултати:

Припомням, че калориите ви трябва да са в дефицит, за да поддържате остротата на релефа и фитнес визията си. Затова, изчислете вашите калории, сложете този дефицт към 20% и вижте собствения ви остатък от % калория. Ако сметнем тук споменатите стойности, само от протеин и въглехидрати имам за деня грубо: 1 940 ккал прием. Ще оставя дела на мазнините до 150 ккал. Това е!

Изчисли
Метрично Имперично
Таргет дневни калории
?
Тези изчисления са все пак ориентировъчни.

Обратно към раздел „Хранене“.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив